Hrvatska ZAMETENA METROPOLA

Ceste u Zagrebu neočišćene, kaos u prometu

Jutro u Zagrebu osvanulo je brojnim prozivkama vozača zbog neočišćenih cesta, a zimska služba je prvi put otkada je snježno nevrijeme zasulo grad pod Sljemenom, čini se, zatajila

Većina magistralnih cesta prema hrvatskoj metropoli relativno je dobro očišćena, dok su gradske prometnice u totalnom kaosu. Brzina vozila ne prelazi 20 kilometara na sat, zbog čega se stvaraju kilometarske kolone, posebice na važnijim križanjima u Zagrebu.

Zagrebačke zimske službe, koje su do danas iskazale odličnu pripremljenost za snježno nevrijeme, raspolažu s gotovo 200 vozila, ali očito da ih je novi val padalina - iznenadio.

A s obzirom na elementarne nepogode koje su zahvatile tri hrvatske županije: Splitsko-dalmatinsku, Šibensko-kninsku i Zadarsku županiju, gradonačelnik Milan Bandiću uputio je najugroženijim gradovima ispomoć u mehanizaciji i opremi.

Splitsko-dalmatinskoj županiji još sinoć su poslana dva traktora s korpom i utovarivačem te kamion s ralicom i rasipačem i solju, kao i za Šibensko-kninsku županiju.

Mehanizacija je poslana u Dalmaciju, kako su naveli iz zagrebačke zimske službe, pod uvjetom da ni u jednom trenutku ne bude dovedeno u pitanje redovito čišćenje Zagreba od snijega.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još