ZIMA NE POSUSTAJE

Sutra još snijega, pa predah, pa opet snijeg

06.02.2012 u 14:41

Bionic
Reading

Hladno vrijeme kakvo posljednjih dana vlada u Hrvatskoj zadržat će se do kraja tjedna, povremeno sa snijegom, uglavnom u unutrašnjosti. Novi snježni pokrov na Jadranu se ne očekuje, najavljuju prognostičari

U utorak će u unutrašnjosti biti oblačno s povremenim snijegom te hladno i vjetrovito. Puhat će umjeren i jak sjeveroistočnjak. Temperature će se kretati od -12 do -7 °C, a u gorju će biti i hladnije. Više snijega bit će prijepodne, a do kraja dana očekuje se prestanak padalina.

Na Jadranu će u utorak biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Uglavnom će biti suho, no podno Velebita moguć je snijeg nošen burom. Puhat će umjerena i jaka bura, ponegdje i olujna, a podno Velebita mogla bi imati i orkanske udare. Jutarnja temperatura kretat će se od -8 u zaobalju do +4 °C na vanjskim dalmatinskim otocima. Najviša dnevna bit će od -2 do 5 °C, a na jugu ponegdje do 7. U unutrašnjosti će probleme u prometu stvarati snijeg, a na Jadranu bura.

U srijedu će u unutrašnjosti biti suho uz moguća kraća sunčana razdoblja. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak. Jutarnja temperatura kretat će se od -15 do -10 °C. Ponegdje bi uz vedru noć mogla biti i niža. Najviša dnevna bit će od -9 do -4 °C.

Na Jadranu će u srijedu biti djelomično sunčano i suho. Puhat će umjerena i jaka, na udare i olujna bura. Bit će manje hladno. Ujutro je još mjestimice moguć mraz. Dnevna temperatura kretat će se od -1 do 5 °C na jugu, a na vanjskim dalmatinskim otocima i do 7.

I u četvrtak će u većem dijelu zemlje biti suho, u unutrašnjosti i vrlo hladno vrijeme, dok je u petak moguća nova promjena s mjestimičnim oborinama uglavnom u unutrašnjosti, gdje bi moglo biti snijega. Ostat će hladno, čak bi za vikend moglo još malo zahladnjeti, rekao je predsjednik udruge Crometeo Kristijan Božarov.