PROPADANJE KLUBOVA

Zatvoren i People's bar u Zagrebu!

06.02.2012 u 14:19

Bionic
Reading

Nakon zatvaranja Saloona zbog poreznog duga i kluba H2O zbog točenja alkohola i rada na crno, još je jedno popularno mjesto stavilo ključ u bravu. Riječ je o restoranu i lounge baru People's, popularnom okupljalištu mladih menadžera i poslovnjaka na Radničkoj cesti

Zaposlenici tražili stečaj

Iako je službeno navedeno da je bar zatvoren 'zbog preuređenja', zapravo tvrtki Victus Epulo, koja je zakupac People's bara, prijeti stečaj. Naime, trenutačno traje predstečajni postupak, a kako doznajemo, predlagatelji su stečaja četvorica zaposlenika tvrtke.

Tvrtka Victus Epulo, s čijim direktorom Ivanom Medvedom nismo uspjeli stupiti u kontakt, a, kako doznajemo, to nije pošlo za rukom ni stečajnom upravitelju, ima blokirana četiri bankovna računa. Osnovana je 2009. godine za ugostiteljske, turističke i mnoge druge djelatnosti, a registrirana je u kanoničkoj kuriji na Kaptolu 21. Medved, koji je i osnivač tvrtke, inače je zet Miroslava Kutle. Kada bi se popularni People's mogao ponovno otvoriti, nije poznato, kao ni hoće li sadašnji zakupac ostati u prostoru bara. Kako je rekla Jasmina Majdanac iz tvrtke Strabag Hrvatska, koja upravlja zgradom u vlasništvu tvrtke Grand Centar, trenutačno je u tijeku rješavanje odnosa sa zakupcem.

Dva upravitelja

Bar, koji je nastao na inicijativu bivšeg suvlasnika poslovne zgrade, Amerikanca hrvatskog podrijetla Petra Balova, od otvorenja 2006. do danas imao je dva upravitelja. Po završetku radova People's je preuzela tvrtka Admiral Adriatic, čija je tadašnja direktorica Željka Rudić najavila da će od Radničke ceste stvoriti Manhattan. Na njezino su mjesto ubrzo sjeli novi direktori, Jadranka Crnek-Čović i Tomislav Krpina, a ta tvrtka danas također ima blokirana sva četiri bankovna računa.