OPREZ!

Zimski uvjeti gotovo na svim cestama

05.02.2012 u 08:24

Bionic
Reading

Sva vozila moraju imati zimsku opremu, a zimski uvjeti proglašeni su u Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Slavoniji, na većini cesta u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, te u Dalmaciji - upozorava jutros Hrvatski autoklub (HAK)

U Istri, na cijelom Jadranu i u dijelu Gorskog kotara puše jak vjetar, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. Nema slobodnog pravca kojim se mogu kretati kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama u smjeru Gorskog kotara, Like, djelomice Slavonije i središnje Hrvatske, te sjevernog primorja.

Za sav promet zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, Jadranska magistrala od Karlobaga do Svete Marije Magdalene, kao i cesta Udbina-Gračac-Knin, Knin-Drniš, Gospić-Karlobag, Knin-Kistanje-Kapela, Brotnja- Sučević, Dobroselo- Mazin, Čeveljuša- Karamatići (zbog pada žice dalekovoda).

Samo za osobna vozila otvorena je Jadranska magistrala od Bakra do Senja, zaleđe Crikvenice, Novog Vinodolskog, grada Bakra, te Maslenica - Zaton Obrovački, kao i Paški most.

Na Krčkom mostu zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).
U prekidu su trajektne linije: Brestova-Porozina, Valbiska-Merag, Valbiska-Lopar, Jablanac-Mišnjak, Prizna-Žigljen, Split-Supetar, Sućuraj-Drvenik i Šibenik- Kaprije- Žirje.

Na riječkom području u prekidu su sve katamaranske linije, a na splitskom katamaranske linije: Split- Bol- Jelsa, Split- Vis, Split- Hvar- Vela Luka- Ubli.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Od 6,15 sati za sva vozila otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, izvijestio je jutros HAK.