ORKANSKI UDARI

Bura otpuhala krov s robne kuće u Rijeci

04.02.2012 u 12:40

Bionic
Reading

Na širem riječkom području puše bura, ponegdje olujna s orkanskim udarima, a jutros su na Krčkom mostu zabilježeni udari bure i do 205 kilometara na sat, doznaje se iz riječkoga Pomorskog meteorološkog ureda

Vatrogasci danas u Rijeci i okolici, zbog bure, imaju dosta posla, pogotovu na krovovima s kojih bura otkida dijelove ili, kao što je slučaj na robnoj kući u naselju Vežica, cijeli krov.

Na Sjevernom Jadranu najhladnije je u 10 sati bilo u Senju s 8 stupnjeva ispod ništice, a najviša je temperatura bila u Malom Lošinju, minus jedan stupanj ispod ništice, dok je u Gorskom kotaru, primjerice u Delnicama, jutros u 7 sati izmjereno minus 14 Celzijevih stupnjeva ispod ništice.

U Delnicama je jutros izmjereno 11 centimetara snijega, u Crnom Lugu 29 centimetara, a u Malom Lošinju su izmjerena dva centimetra snijega. Snijeg je pao i na Susku, a slabog snijega mjestimice je bilo i u Rijeci.
Niske temperature i jak vjetar uzrokovale su probleme u opskrbi električnom energijom i plinom u Rijeci, dok je u Delnicama pukla glavna vodovodna cijev.

Kako se doznaje iz komunalnih poduzeća, bez struje su danas bili ili jesu dijelovi Rijeke i istočnog dijela riječkog prigrada, radi se na otklanjanju kvarova, a otklonjeni su problemi u opskrbi plinom.

Delnice su od sinoć bez vode, zbog puknuća tlačne cijevi, a iz gradskog komunalnog poduzeća Komunalac doznaje su da su radnici na terenu i da popravljaju kvar.