JOŠ VEĆI MINUSI

Večeras stiže 15-ak cm snijega i u Zagreb!

03.02.2012 u 15:28

Bionic
Reading

Pravo zimsko vrijeme kakvo vlada posljednjih dana, s dosta snijega i niskih temperatura nastavit će se i u danima vikenda, ali i veći dio sljedećeg tjedna, ističu prognostičari. Večeras i noćas snijeg će pasti i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj i Zagrebu, ponegdje i 15-ak centimetara

U subotu će u unutrašnjosti Hrvatske biti oblačno i vrlo hladno. Povremeno će biti snijega. U Slavoniji, Posavini i Lici može ga pasti i više od 30 cm, pa su mogući snježni zapusi i mećave! Najmanje će ga biti u Međimurju, Zagorju i Podravini. Temperatura će se kretati od -12 do -8 °C, u gorju oko -15 °C.

U nedjelju će u unutrašnjosti snijeg postupno prestati, a ponegdje su moguća i kraća sunčana razdoblja. I dalje će biti vrlo hladno.

Na Jadranu će u subotu biti pretežno oblačno, na sjevernom povremeno uz većinom slab snijeg, u Dalmaciji kišu i snijeg, a lokalno je moguća kiša koja se smrzava u dodiru s tlom. U Dalmatinskog zagori mjestimično će pasti i preko 30 cm snijega! Na sjevernom Jadranu i većem dijelu Dalmatinske zagore temperature će cijeli dan biti ispod 0 °C, a u južnoj i dijelu srednje Dalmacije bit će malo toplije.

U nedjelju će na Jadranu biti promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Još će povremeno biti malo kiše i snijega. Puhat će umjerena do jaka bura, a na jugu Dalmacije jugo. Jutro i večer bit će vrlo hladni, pa će i uz obalu mjestimično biti umjerenog mraza. Najviše dnevne temperature u zaobalju i na sjevernom Jadranu kretat će se od -3 do 1 °C, a na krajnjem jugu Dalmacije od 1 do 9 °C.

Sljedeći tjedan još hladnije!

U ponedjeljak nam stiže novo naoblačenje, do kraja dana u unutrašnjosti i sa snijegom, a slabog snijega i susnježice može ponegdje biti i na Jadranu. Ostat će vjetrovito i hladno, osobito ujutro u kopnenom području. Jutarnje temperature mjestimično će se spustiti i ispod -15 °C, a najviše dnevne uglavnom neće prelaziti +3 °C.

U utorak će u unutrašnjosti opet biti snijega, hladnoće i vjetra, a slabih oborina može biti i na Jadranu. Temperature će ostati niske, a još hladnije vrijeme u unutrašnjosti se očekuje od srijede. Jutarnje temperature mogle bi pasti i do -20 °C, upozorio je Kristijan Božarov, predsjednik udruge Crometeo.