ČISTKE PRED IZBORE

Otkazi u HDZ-u zbog povezanosti s Kosoričinim rivalima?

02.02.2012 u 11:57

Bionic
Reading

Bez honorarnog posla u HDZ-u ostao je Ivan Špoljarić, koji je pet godina radio u informatičkom odjelu stranke. Radnog mjesta, piše Novi list, koštala ga je činjenica što mu je otac prije dva tjedna postao vozač predsjedničkog kandidata HDZ-a Domagoja Miloševića

'Nažalost, to je istina, otkazali su mu suradnju. Ivan je od svoje 20. do 25. godine radio u HDZ-u, a onda su mu se zahvalili. Podsjećam, ja sam u HDZ-u godinu dana, dakle, njegov staž je puno dulji. Kad sam imenovan za potpredsjednika Vlade, Ivanov otac mi je dodijeljen za službenog vozača, a nedavno je dao otkaz u državnoj službi i sad je moj osobni vozač. Ivanu to nisu oprostili', kazao je Novom listu Domagoj Milošević.

On je zbog cijelog slučaja zvao u središnjicu da bi provjerio u čemu je problem, no u stranci su se opravdali time da HDZ nema novca. 'To nije način. HDZ se mora iz temelja izmijeniti, moramo se otvoriti prema svim ljudima koji hoće raditi za stranku, a ne ih kažnjavati. Ja ne želim biti dio HDZ-a kakav je sada, ovo nas vodi u prošlost, u propast', smatra Milošević

No Špoljarić nije jedini koji se morao oprostiti s radnim mjestom u HDZ-u. Ista je sudbina snašla i Vitomira Grozaja, koji je dugi niz godina vodio brigu o osiguranju središnjice.

Iako su Grozaju objasnili da stranka prekida suradnju sa svima koji su imali ugovor o djelu, HDZ-ovi kuloari, piše Novi list, bruje o tome da je Grozaj maknut zato što je viđen u razgovoru s Darkom Milinovićem, još jednim kandidatom za predsjednika stranke. Grozajev posao navodno je ponuđen šefu HVIDRA-e u Novom Zagrebu Valetinu Rajkoviću, no on tvrdi da s tim nema nikakve veze.