ZIMA NA JADRANU

Snijeg zabijelio i otoke

01.02.2012 u 16:28

Bionic
Reading

Snijeg koji je sinoć pao u Opatiji nije uzrokovao veće probleme u prometu, a opatijske komunalne službe su u stanju pripravnosti i rade na posipanju i održavanju cesta, izvijestili su danas iz opatijske gradske uprave

Snijeg je počeo padati oko dva sata poslije ponoći, a snježni pokrivač je mjestimice bio jedan do dva centimetra.

Iz opatijske gradske uprave navode da je snijeg zbog niskih temperatura i nagiba kolnika mogao ponegdje izazvati probleme, ali i da je preventivno posipanje ulica znatno olakšalo kretanje vozila te da nije bilo većih problema u prometu.

Prema podacima iz Državnog hidrometeorološkog zavoda jutros u sedam sati na području Primorsko-goranske županije najviše je snijega izmjereno u Crnom Lugu (20 centimetara).

Snježni pokrivač je u Delnicama bio visok devet centimetara, kao u Pargu kod Čabra, a na otocima Krku, Malom Lošinju i Rabu jedan centimetar.

U Rijeci nije padao snijeg, nego je manje količine nanio vjetar, ali su manje količine snijega zabijelile veći dio riječke okolice i zaleđa.

Prema podacima iz riječkog komunalnog poduzeća Autotroleja, snijeg na prometnicama jutros nije uzrokovao veće teškoće u javnom gradskom i prigradskom prijevozu.

Rano poslijepodne snježni prekrivač zabijelio je dalmatinsko zaleđe: područje Klisa, Dugopolja i Sinja. Snijeg je na mahove padao i u Zadru.

Temperatura oko četiri stupnja jutros je u Dubrovnik donijela i snježne pahulje koje su padale 20-ak minuta, kako navodi Dubrovnik.net. Snijega je bilo i na Korčuli, u Konavlima i na Pelješcu.