HRG NAJAVIO REIZBOR

Bajsu se ozbiljno klima saborska fotelja

30.01.2012 u 15:40

Bionic
Reading

Sudeći prema izjavama novog predsjednika HSS-a Branka Hrga, nekadašnjem ministru turizma Damiru Bajsu opasno se klima saborska fotelja, ujedno i jedina HSS-ova fotelja u Saboru

Iako je Bajs prisegnuo, nakon što je ovog vikenda izgubio u utrci za predsjednika HSS-a od križevačkog gradonačelnika Hrga, saborska fotelja je itekako upitna. Naime, jedini HSS-ov saborski mandat na proteklim parlamentarnim izborima izborio je bivši predsjednik Josip Friščić. Nakon rekordnog potopa, mandat predaje Bajsu te odustaje od Sabora zbog, kaže, zdravstvenih problema.

No odluka o zamjeni nije donesena prema statutu stranke, tj. Bajsa u saboru nije potvrdio glavni odbor stranke. 'Tu odluku treba provesti kroz stranačka tijela. Mi moramo dobro razmotriti situaciju u kojoj se stranka nalazi i procijeniti što je najbolje', rekao je za tportal novi predsjednik HSS-a. Situaciju je pokušao preslikati na sportske terene pa je dodao kako se ne stavljaju uvijek isti igrači u utakmicu bez obzira na njihovu kvalitetu.

Na pitanje je li on spreman zasjesti u saborsku fotelju ako odbor stranke tako odluči, Hrg kaže kako je svatko tko se na izborima našao na listi, spreman za mogućnost da u Sabor doista dospije.

'Tu postoje razne mogućnosti no nema nikakve borbe za taj jedini miraz u HSS-u. To je jedini miraz koji smo naslijedili od bivšeg vodstva i jedini nam ostaje za iskazivanje javnog stava stranke', kaže Hrg. Glavni odbor stranke će se sastati u roku od mjesec dana te odlučiti tko će umjesto Friščića sjediti u Saboru, Bajs, Hrg ili netko treći.