PROZIVKE PLJUŠTE NA SVE STRANE

Modni Mačak zavadio osječke HDZ-ovce

30.01.2012 u 16:09

Bionic
Reading

Sumnjajući u tajno praćenje i prisluškivanje, Josip Salapić, saborski zastupnik HDZ-a iz Osijeka, blizak predsjednici stranke Jadranki Kosor i predsjedniku ŽO Tomislavu Iviću, zatražio je zaštitu MUP-a i provjeru njihove Unutarnje kontrole kako bi se utvrdilo jesu li njegove sumnje opravdane te ako jesu, tko je za to odgovoran

Otkako su mu prije nekoliko mjeseci u Zagrebu nasilno probušene sve četiri gume na službenom automobilu Hrvatskih pošta, gdje je Salapić bio savjetnik predsjednika Uprave, pojavili su se i neobični problemi s mobitelom te čudni zvukovi zbog čega je promijenio i karticu, a dobio je anonimne prijetnje.

'Neki od stranačkih suradnika iz Osijeka upozorili da me se neovlašteno prisluškuje i da službe ne rade sukladno zakonskim ovlastima, odnosno da medijima i neovlaštenim osobama dostavljaju kompromitirajuće informacije o meni. Zato sam kao saborski zastupnik razgovarao s ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem. Nakon toga procijenio sam da mi je zbog informacija danih ministru ugrožen i osobni integritet pa sam zbog toga razgovarao i s predsjednikom Republike', rekao nam je Josip Salapić

Sukob s Karamarkom

Takvi su postupci, smatra Salapić, motivirani njegovim uspješnim bavljenjem politikom i predstojećim unutarstranačkim izborima u HDZ-u na kojima će podržati aktualnu predsjednicu, Jadranku Kosor te se i osobno kandidirati za predsjednika osječkog odbora. Stanje je eskaliralo sukobima zbog raspuštanja valpovačkog HDZ-a te oštrim prozivkama Tomislava Karamarka, jednoga od kandidata za novog predsjednika stranke i bivšeg ministra unutarnjih poslova, koji je na ostavku pozvao stranačko vodstvo i predsjedništvo Županijskog odbora na čelu s Tomislavom Ivićem

'Kao odnedavni član HDZ-a Karamarko očito ne poznaje stranački statut, jer bi inače znao da je Županijski odbor donio legitimnu odluku o raspuštanju valpovačkog ogranka', rekao je Salapić.

Od ministra Ostojića zatražio je službenu provjeru sumnje da mu se prisluškuje telefon, za što je inače nužno odobrenje Vrhovnog suda. Smatra da nitko ne smije iskorištavati svoju javnu poziciju u svrhe protivne zakonu ni za bilo kakve nečasne radnje, no iako se to može zaključiti, nije nam htio potvrditi misli li pritom na bivšeg ministra unutarnjih poslova, Karamarka.

Grubnić: Nemam veze s tim

'Nemam nikakve veze s tom pričom. Niti znam ikog u HDZ-u niti znam ikog u Osijeku niti imam veze s fakultetom tamo', kratko je za tportal prokomentirao Grubnić, u javnosti poznatiji kao Modni Mačak

U prilog tezi o medijskoj kompromitaciji, navodi kako je ovih dana na web portalu Tjedno.hr objavljeno da je sređivao ispite Marku Grubniću 'Modnom Mačku' na Pravnom fakultetu u Osijeku, gdje povremeno drži predavanja.

'Nisam bio četiri godine na Pravnom fakultetu, niti sam zvao ijednoga profesora. To mi jednostavno nije stil i nikad na fakultetu nisam učinio ništa protivno zakonu. Zato sam podnio kaznenu prijavu protiv odgovornih na portalu. Te je budalaštine neki dan listao Dragan Kovačević, bivši predsjednik osječkog HDZ-a. S gospodinom Grubnićem susreo sam se uoči lokalnih izbora 2007. u Zagrebu, kada je on savjetovao kolegu Kovačevića kako da se odijeva u predizbornoj kampanji. Tada se Kovačević i fotografirao u nekim odijelima, ali fotografije mu se nisu svidjele i ostale su u tom studiju pa ću ih svakako nastojati pronaći kako bih to dokazao. Tada sam prvi i zadnji put vidio gospodina Grubnića', navodi Salapić i dodaje kako je kao političar spreman i na prljave igre, ali ne takve koje će mu narušavati osobni dignitet.

Salapić me odveo Modnom Mačku!

Bivši predsjednik osječkog HDZ-a Dragan Kovačević sjeća se kako je u kampanji 2007., kao kandidat za gradonačelnika Osijeka, pitao tadašnjeg političkog tajnika Salapića gdje bi bilo najbolje fotografirati se za izborne plakate i tiskati ih.

'Predložio mi je svoga prijatelja, modnog stilista iz Zagreba i dogovorio da se nađemo kod njega u ateljeu. Odveo me u nekakav stan na Kvatriću na drugom ili trećem katu, gdje nas je već čekao fotograf. Onda je na vrata došao neki mladić s pet, šest odijela s kojim se srdačno pozdravio i izljubio, po čemu sam zaključio da se dulje poznaju. Nakon što smo obavili probno fotografiranje i vratili se kući, te kada sam vidio koliko bi to koštalo, rekao sam mu da otkaže aranžman i odlučio sam plakate napraviti u Osijeku. Pitao sam ga otkud zna te likove, a on mi je rekao da ih poznaje s Pravnog fakulteta. Toga ljeta prelistavao sam na plaži nekakve modne časopise i bio sam zgranut kada sam onoga mladoga gospodina, koji nam je donio odijela, vidio snimljenog samo u donjem rublju. Tada sam shvatio gdje sam i s kime bio, pa sam nazvao Salapića i opsovao mu što me vodio kod Modnog Mačka', ispričao nam je Kovačević.