BIZARNI ISTUP

Osječki HDZ-ovac traži policijsku zaštitu od policije

30.01.2012 u 13:19

Bionic
Reading

Zbog 'ugrožavanja sigurnosti i integriteta', saborski zastupnik HDZ-a te od danas i službeni kandidat za predsjednika osječke organizacije HDZ-a Josip Salapić zatražio je od ministra MUP-a Ranka Ostojića zaštitu i unutarnji nadzor nad službama MUP-a i službama u osječkoj policiji

O 'velikom pritisku i o raznim podmetanjima', dodao je, obavijestit će i predsjednika Republike Ivu Josipovića

Načelnik Prša: Ako Salapiću prijete, neka se javi

'Ne znam da imamo prijavu da mu je sigurnost ugrožena. Ako mu prijete, neka se javi i kaže kako mu prijete. Najlakše je zatražiti unutrašnji nadzor. Neka nam kaže što ima, a mi ćemo poduzeti dalje što treba', komentirao je Salapićeve izjave načelnik PU osječko-baranjske Željko Prša.

'Određene službe, tajne službe, rade za interese koji nisu u skladu sa zakonom. S obzirom na nadzor, ne mogu više reći', kazao je Salapić odbijajući konkretizirati tko mu, na koji način te zašto prijeti.

Međutim, prozvao je potom bivšeg ministra policije Tomislava Karamarka, a zbog njegova prozivanja županijskog odbora HDZ-a za nelegalno raspuštanje valpovačkog ogranka stranke.

'Kao novi stari član HDZ-a, Karamarko treba znati statut stranke i da je Županijski odbor zadužen za zaštitu interesa HDZ-a u Osječko-baranjskoj županiji. Županijski je odbor donio legitimnu odluku da se raspusti ogranak u Valpovu', kazao je Salapić navodeći da će na unutarstranačkim izborima dati podršku Jadranki Kosor jer je 'u najtežim trenucima održala stranku, predanim radom uvela Hrvatsku u EU i započela bezrezervnu kampanju protiv korupcije i za to dobila podršku Angele Merkel i Hillary Clinton'.

Josip Salapić, kazao je danas na konferenciji u Osijeku, okružen, kako je rekao, svojim izbornim stožerom, da je podnio i privatnu tužbu protiv portala Tjedno koji ga je prozvao da na osječkom Pravnom fakultetu sređuje ispite Modnom Mačku Marku Grubniću