NOVI ŠEF BERNARDIĆ

'Pustit ću nove ideje i energiju da teku ovom Skupštinom'

26.01.2012 u 12:17

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačkog SDP-a danas je jednoglasno izabran za novog predsjednika zagrebačke Gradske skupštine nakon što je njegov prethodnik Boris Šprem postao predsjednik Hrvatskog sabora

Bernardić je tim povodom u Skupštini istaknuo da činjenica da je Šprem otišao u Sabor za njega predstavlja još veću odgovornost i izazov. Ambiciozni Bernardić je pak novinarima dao kratku izjavu obećavši da će 'vrata Ćirilometodske' širom otvoriti građanima te da će formirati ured u kojem će zastupnici moći primati one koji su ih u Skupštinu i izabrali.

'Sve što je bilo dobro, zadržat ćemo i unaprijediti, no želim širom otvoriti prozore i provjetriti, pustiti nove vjetrove da nove ideje i energija teku ovom Skupštinom', rekao je Bernardić u maniri Jadranke Kosor. Samo što je Kosor otvarala prozore i vrata borbi protiv korupcije, a Bernardić energiji i novim idejama.

Bernardić, koji je nedavno navršio 32 godine, šefom zagrebačkog SDP-a postao je 2010. godine potukavši starije stranačke kolege Željku Antunović i Ivu Jelušića. U Socijal-demokratsku partiju učlanio se sa 18 godina, a tijekom uspinjanja po stranačkoj hijearhiji s odličnim je okončao Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu te postao inženjer fizike. Bernardić je bio i znanstveni novak i asistent na Fizičkom zavodu PMF-a te je upisao i poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

No, politika je prevagnula pa je Bernardić od 2008. godine predsjednika Foruma mladih SDP-a, iste godine postaje i zastupnik u Hrvatskom saboru.