O NAVIJAČIMA U SABORU

Vinković: Zatražite hitnu istragu napada na navijače

26.01.2012 u 10:43

Bionic
Reading

Saborski zastupnici započeli su jutros raspravu o izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnim i srednjim školama. Bila je to prilika da zastupnici HDSSB-a resornog ministra obrazovanja i sporta Željka Jovanovića priupitaju i za napad na hrvatske navijače u Srbiji

'Odlaze navijači na utakmice jer su im blizu, no stradala im je imovina i oni sami. Nadležni, ni ministarstvo ni Vlada ni predsjednik Josipović, nitko ne kaže ništa o toj činjenici. Jedini koji se ispričao je bio gradonačelnik Novog Sada, svaka mu čast', progovorio je za vrijeme rasprave HDSSB-ov Zoran Vinković zatraživši od nadležnih da što prije reagiraju i garantiraju sigurnost hrvatskim građanima koji će ići na utakmicu.

'Na pragu ulaska Srbije u Europsku uniju nije se ispričao ni njihov ministar vanjskih poslova, ni sporta. Da se to dogodilo u Hrvatskoj na nekom prvenstvu, svi mediji bi brujali o tome. Zbog toga tražim da sve nadležne institucije zatraže hitnu istragu, bez obzira na to što je srpska policija pohapsila odgovorne, da se pobrinu za to i da se javno oglase. Danas je lijep i sunčan dan i dajte da to bude u Beogradu, neka svi koji budu na utakmici da im bude lijepo', rekao je Vinković.

Predsjednik Sabora Boris Šprem i drugi zastupnici kazali su mu da je prosvjednu notu uputilo Ministarstvo vanjskih poslova.

HDZ-ov Dujomir Marasović replicirao mu je kazavši da 'ne možemo tražiti da Srbija umiri svoje huligane, kada ni mi nismo umirili svoje'.