STEČAJ NK SPLIT

Kuret i Ostojić u sukobu oko nekretnine

14.04.2009 u 22:44

Bionic
Reading

Splitsko Gradsko vijeće prihvatilo je izvješće o stečajnom postupku Nogometnog kluba Split, koji je predstavio gradonačelnik Ivan Kuret, i kojim se traži pokretanje kaznenog postupka protiv stečajnog upravitelja tog kluba Ante Mrkonjića i drugih odgovornih osoba te da se u rasvjetljavanje stečajnog postupka uključi i državno odvjetništvo

SPLIT - "Želimo pomoći NK "Splitu" da iziđe iz stečaja, ali kad se imenuje novi stečajni upravitelj", rekao je gradonačelnik Kuret.

Danas prihvaćenim izvješćem traži se nastavak provedbe uknjižbe cjelokupna kompleksa NK "Split" i drugih športskih objekata po Zakonu o športu iz 1995. te da se grad na temelju zakonskih prava upiše na zemljište Parka mladeži (stadion NK "Split") kao vlasnik.

Kandidat SDP-a za splitskog gradonačelnika Ranko Ostojić u izjavi lokalnim medijima za vrijeme sjednice Gradskog vijeća zatražio je od gradonačelnika Kureta da objasni građanima i državnom odvjetništvu zašto je, kako se izrazio, "mešetarima prepustio 29 milijuna kuna vrijednu zgradu", nekretninu pokraj hotela "Marjan", te zašto tu zgradu nije zadržao u gradskom vlasništvu nego ona prelazi u vlasništvo NK "Split".

Gradonačelnik Kuret je ocijenio da je Ostojićeva prozivka nekorektna te da je upravo Ostojić 1999. predložio Gradskom poglavarstvu odluku kojom je grad tu vrijednu nekretninu od 29 milijuna kuna prepustio tom klubu.

Na raspravu o "prijepornoj" nekretnini pokraj hotela "Marjan" danas su reagirali i vijećnici na sjednici Gradskog vijeća. Vijećnik SDP-a i kandidat te stranke za župana na lokalnim izborima u svibnju Veljan Radojković istaknuo je da "državno odvjetništvo treba što žurnije preispitati odluku kojom ta nekretnina neprocjenjive vrijednosti prelazi u vlasništvo NK 'Splita'".

A vijećnik Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) Luka Podrug predložio je da se ta nekretnina proda po tržišnoj vrijednosti, da se tim novcem pomogne NK 'Splitu' da iziđe iz stečaja i da nastavi djelovati".

Taj se klub sada natječe u Drugoj hrvatskoj ligi, a Splićani koji poznaju klub kažu kako postoji plan njegova jačanja i ulaska u Prvu ligu.