Hrvatska TRAŽE PONIŠTENJE REFERENDUMA

'Odlučivanje o pristupanju EU je bilo nezakonito'

Članovi Pokreta za Hrvatsku 'Ne u EU' najavili su danas da će od Državnog izbornog povjerenstva (DIP) sutra u 13 sati zatražiti da poništi referendum o pristupu Republike Hrvatske Europskoj uniji jer je, po njihovu mišljenju, proveden nezakonito te je samim tim propao

Uporište za poništenje referenduma, kako tvrde u Pokretu 'Ne u EU', nalaze u neusklađenosti Zakona o referendumu s promjenom ustavnih odredaba o referendumu od prije dvije godine, rečeno na današnjoj konferenciji za novinare ispred zgrade Hrvatskoga sabora.

Po riječima Dražena Kelemineca, zahtjev za poništenje referenduma 22. siječnja htjeli su podnijeti danas, ali to su odlučili učiniti sutra zbog dodatnih dogovora s odvjetnicima.

Najavio je da će se taj pokret s istim zahtjevom obratiti i Ustavnome sudu te Europskoj komisiji.

Članovi tog pokreta bit će sutra i u Općinskome državnom odvjetništvu zbog kaznene prijave protiv ministrice Vesne Pusić koju su podnijeli zbog izjave da građani neće dobiti mirovine ako na referendumu ne glasuju za ulazak Hrvatske u Europsku uniju. U Pokretu 'Ne u EU' vjeruju da je ministrica svojom izjavom počinila kazneno djelo zastrašivanja te iskoristila svoj položaj na štetu interesa hrvatske države.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još