Hrvatska ZET NA ČEKANJU

Bandić odbio poskupljenje javnog prijevoza

  • Autor: V.B.
  • 24.1.2012 16:17:28
  • 24.1.2012 16:08:01

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić odbio je zahtjev Zagrebačkog holdinga i ZET-a za poskupljenjem usulge javnog prijevoza, čime je za jedan period odgođeno najavljeno povećanje cijena. Bandićevim odbijancem, očekivano, nisu zadovoljni u ZGH-u jer su smatrali da je povećanje cijena bilo nužno ‘u cilju očuvanja dosegnute razine kvalitete usluge javnog prijevoza u gradu Zagrebu’

Nadalje, u ZGH-u smatraju da je predložena korekcija cijena, iako ona nikad nije službeno obznanjena, bila ‘socijalno osjetljiva, realna i poslovno nužna mjera’.

’Ovaj potez gradonačelnika dodatno otežava ionako lošu financijsku situaciju podružnice ZET i ugrožava daljnje funkcioniranje javnog prijevoza u gradu Zagrebu’, stoji u priopćenju koje potpisuje glasnogovornik ZGH-a Dušan Viro.

Podsjetimo, iako su novinari u više navrata inzistirali, ni ZET ni ZGH ni Grad nisu željeli otkriti koliko je povećanje cijena trebalo biti. Iz Grada su tvrdili da je po njihovim izračunima, na osnovi dostavljenih materijala iz ZET-a, poskupljenje trebalo biti 51 posto, dok je ZET-ov izračun govorio o poskupljenju za 39 posto. Za očekivati je da će iz ZET-a prema Gradu uskoro krenuti s novim prijedlogom cijena, posebno kada se zna da bi i PDV uskoro trebao biti povećan sa 23 na 25 posto.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još