ROK ISTEKAO U PONOĆ

Još nema imovinskih kartica Keruma, Bečić i Bajsa

24.01.2012 u 15:56

Bionic
Reading

Željko Kerum kasnio je na prisegu na konstituirajućoj sjednici Sabora, a danas u Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa, doznajemo, nije na vrijeme stigla ni njegova imovinska kartica. Nema ni kartice njegove sestre Nevenke Bečić, kao ni HSS-ovca Damira Bajsa

Rok za predaju imovinskih kartica državnih dužnosnika po zakonu je mjesec dana od stupanja na novu dužnost. U ponoć je istekao rok od mjesec dana da svi saborski zastupnici, ministri i predsjednici Sabora i Vlade koji su u prosincu 2011. godine dobili mandat prezentiraju javnosti svoju imovinu.

Svi članovi Vlade dostavili su svoje imovinske kartice u roku, a od kartica saborskih zastupnika samo nekoliko njih nije stiglo. Zakasnili su Željko Kerum, Nevenka Bečić i HSS-ovac Damir Bajs.

Kako doznajemo, sve troje se javilo Povjerenstvu i objasnilo da su imovinske kartice poslali poštom prije isteka zakonskog roka te se očekuje da će one stići najkasnije za dva dana.

U slučaju da ipak 'zaborave' predati imovinsku karticu zakonom je određena kazna u vidu neisplate dužnosničke plaće sve do predaje kartice.