Hrvatska MILANOVIĆ NA RTL-U

'Koristi od višeg PDV-a imat će svi s plaćom do 8.000 kuna'

  • Autor: V.B.
  • 23.1.2012 19:35:27
  • 23.1.2012 19:10:21

Premijer Zoran Milanović gostovao je u 'RTL-u Danas' mjesec dana od stupanja na dužnost. Odgovarajući na brojna pitanja Milanović se osvrnuo i na referendum za ulazak u EU kazavši da je očekivao veći odziv, ali isto tako da nije sumnjao u njegov pozitivan ishod

'Stanovništvo koje je teritorijalno blizu Europskoj uniji više je glasovalo za, dok su oni koji su dalje više glasovali protiv', kazao je Milanović.

Premijer se složio s ocjenom analitičara koji su kao glavni razlog za slab odziv na referendum pronašli u pomanjkanju povjerenja građana prema institucijama.

'Mi se još tražimo, eksperimentiramo. U svojoj povijesti nikad nismo odlučivali o svojoj sudbini. Ova zajednica je najzahtjevnija kompozicija koju je čovjek ikad osmislio. Zahtjevnija je od SAD-a i Japana', kazao je Milanović.

Govoreći o povećanju PDV-a s 23 na 25 posto Milanović je kazao kako će građani koje će više pogoditi povećanje PDV-a imati veće olakšice jer će se uvesti brojne međustope.

'Moramo pokrenuti investicije ili će potrošnja zaostati. S druge strane, oni koji će biti pogođeni ovim PDV-om, a to su građani manje platežne moći, imat će zato veće olakšice. Od toga će opipljive koristi imati ljudi s plaćama do osam tisuća kuna, oslobođenje na doprinose za novozaposlene, međustope na osjetljivije proizvode poput dječje hrane... Nikakva velika čarolija, ali nešto moramo pokušati napraviti', istaknuo je Milanović i dodao kako će se novac prikupljen od povećanja PDV-a iskoristiti za 'sve pomalo', od mirovina, socijalnog plasmana, pa do mirovina branitelja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još