Hrvatska RUŽA TOMAŠIĆ

'Pravaši najbolje znaju braniti nacionalne interese'

'Hrvatska još nije spremna za ulazak u EU, što se vidjelo i po odazivu birača. Ljudi nisu izišli jer ne znaju što ih čeka u EU. Nitko im nije jasno i glasno rekao koje su prednosti, a koje mane ulaska u EU', kazala je Ruža Tomašić, predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević, na današnjoj konferenciji za novinare u Požegi

Ulaskom u EU Hrvatska će, dodala je Tomašić, itekako trebati pravaše koji najbolje znaju braniti nacionalne interese. Kada je u pitanju ocjena nove Vlade, istaknula je da su je razočarali i da ima osjećaj da se još nisu snašli.

'Mislila sam da njihov Plan 21 znači da imaju sve spremno i da će svatko, čim se uhvati svoje stolice, odmah početi raditi. Kada je HDZ povisio PDV za jedan posto, derali su se da je to harač, sada je povišen za dva posto i sada to više nije harač. HDZ-ovci šute jer znaju da nisu bili pošteni prema narodu vezano za pregovaranja ulaska Hrvatske u EU. Nažalost, prepušteni smo tim dvjema strankama između kojih ne vidim neku razliku', poručila je Ruža Tomašić.

Pero Ćorić, glavni tajnik stranke, najavio je da se radi na ujedinjenju pravaških stranaka te da se prije sljedećih lokalnih izbora očekuje održavanje svepravaškog sabora. Inače, unutar HSP-a dr. Ante Starčević traju unutarstranački izbori koji bi na općinskoj, gradskoj i županijskoj razini trebali biti završeni do 21. veljače.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još