DAN SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE

Pezzi, Jurić i Kečkemet laureati

14.04.2009 u 15:37

Bionic
Reading

Novinar Edo Pezzi, nadbiskup u miru mons. Ante Jurić i povjesničar umjetnosti Duško Kečkemet dobitnici su nagrada za životno djelo koje su im uručene danas na svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu Dana splitsko-dalmatinske županije

Kako je objašnjeno, Pezziju je nagrada dodijeljena jer ove godine slavi 50. obljetnicu rada u novinarstvu, nadbiskupu u miru mons. Juriću zbog njegovih zasluga za dolazak pape Ivana Pavla Drugog u listopadu 1998. godine u Split, a Kečkemet zbog nekoliko desetaka objavljenih knjiga, znanstvenih radova, enciklopedijskih natpisa te likovnih kataloga i prikaza izložaba.

Nagrade im je uručio splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader, a mons. Jurić zahvalio je u ime dobitnika ističući da bi mediji trebali više govoriti o dobrim stvarima, a ne samo o lošim stvarima koje negativno utječu na mlade.

Na svečanoj sjednici splitsko-dalmatinske Županijske skupštine dodijeljene su i godišnje nagrade fra Josipu Marceliću za doprinos u promicanju moralnih vrijednosti, novinaru Marinku Čavaru za dugogodišnji angažman u novinarstvu, Borisu Buriću - Geni za doprinos u promicanju i očuvanju hrvatske kulturne baštine i identiteta, Sanji Župi za doprinos u promicanju obrazovanja mladih i Tihomiru Radiću za znanstveni angažman.

Dodijeljene su i skupne nagrade - Zajednici udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata za doprinos u ostvarivanju prava hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata, splitskome Ragbi klubu "Nada" za 50 godina djelovanja i postignute rezultate u športu, Hrvatskoj gradskoj glazbi "Vis" za 160. obljetnicu, Dječjem zboru "Srdelice" iz Splita za doprinos u promicanju kulture i Centru borilačkih športova "Pit Bull" iz Splita za postignute rezultate i promicanje športa.