DUBROVAČKI GRADONAČELNIK

'HDZ-ovim tempom, autocesta će u Dubrovnik stići za 470 godina'

20.01.2012 u 19:40

Bionic
Reading

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da je HDZ osam godina zanemarivao projekt koji bi na odgovarajući način povezao Dubrovnik s ostatkom Hrvatske

Istaknuo je da je vlada Ivice Račana trebala povezati Dubrovnik autocestom do 2008. godine, no na vlast je došao HDZ, koji u osam godina nije učinio ništa.

'U osam godina vlasti u autocestu do Dubrovnika uloženo je 79 milijuna kuna, a cjelokupna investicija vrijedi četiri milijarde i 600 milijuna kuna te bi takvim tempom autocesta do Dubrovnika bila izgrađena za 470 godina', procijenio je Vlahušić.

Kad je u pitanju pelješki most, dodao je dubrovački gradonačelnik, s obzirom na to da je dosad uloženo 158 milijuna kuna od dvije milijarde i 400 tisuća, on bi trebao biti završen za 120 godina.

Vlahušić se zapitao hoće li tada uopće biti automobila te da nije čudo da HDZ autocestu i pelješki most naziva milenijskim projektima.

Također je podsjetio da nije ništa učinjeno ni na izgradnji brze ceste do dubrovačke zračne luke, pri čemu je rekao da vjeruje u suradnju Hrvatske i BiH kako bi se dogovorili o najboljem modelu gradnje buduće autoceste.