LOBOTOMIZIRANI VIC

Fodor ismijavao Sanadera na HRT-u

03.12.2008 u 20:25

Bionic
Reading

Dobro raspoloženi urednik zabavnog programa HRT-a Mirko Fodor svake godine slušatelje 'počasti' vicem na račun vladajućih, zbog čega je već novčano kažnjen, a ove godine glavni lik je hrvatski premijer

Mirko Fodor već godinama vodi popularnu emisiju Lobotomija, a prošli četvrtak u scenariju se našao i vic o hrvatskom premijeru, piše Business.hr

Fodor nije osobno imenovao Sanadera već se govorilo "općenito" o hrvatskom premijeru, a sliči li osoba iz vica Sanaderu, prosudite sami.

Pričaju tri ljudoždera nakon što su se najeli:

'Ja sam pojeo premijer Biafre, nisam se najeo, sav je bio suh i koštunjav', kaže prvi ljudožder.

'Ja sam pojeo njemačkog premijera, bio je premasan', požali se drugi.

Treći, zadovoljan, kaže:

'Ja sam jeo hrvatskog premijera, super je bio, ima putra na glavi, ideš niz leđa, nema kostiju ni kralježnice, dođeš do stražnjice, a tamo iznenađenje! Trojica vire!'

Urednik zabavnog programa Mirko Fodor potvrdio je vic u emisiji, no napomenuo je kako nije bila riječ o Sanaderu, nego se radi o 'općem vicu o premijeru'.

'Nikakvih reakcija na vic nije bilo', rekao je Fodor.

Glasnogovormnik HRT-a Janos Römer potvrdio je kako je u emisiji 'Lobotomija' ispričan vic koji je prešao dozvoljenu granicu.

'Urednici emisije su upozoreni da paze što rade', rekao je glasnogovornik, napomenuvši kako se ipak treba paziti da se ne prelaze civilizacijske granice.

'Nema sumnje da se u programima može naći i mjesta za šalu na svačiji račun, no treba paziti da se ne prijeđe granica dobrog ukusa', objasnio je Römer.

Fodor je prošle godine u istoj emisiji ispričao vic o malom Ivici i HDZ-u, koji je prema mišljenju glavnih urednika ipak prešao tu granicu. Fodor je tada kažnjen s oduzimanjem 30 posto plaće, no ni tada ga to previše nije zabrinjavalo.

"Previše je depresije u ovom narodu, a ja samo želim, barem u svojoj emisiji, koja je i koncipirana kao humoristična, vratiti osmijeh na lica ljudi koji me slušaju", rekao je tada Fodor.