POLITIČKI UVODNIK GLASA KONCILA

'I za desni ekstremizam kriva je ljevica'

18.01.2012 u 13:35

Bionic
Reading

U komentaru najnovijeg broja katoličkog tjednika 'Glasa Koncila' piše da je zdrava hrvatska većina pozvana sada raditi i graditi, a da bi to mogla, potrebna joj je svjesna i potpuna obnova sloge, jedinstva, optimizma, samopouzdanja i požrtvovnosti jer bi se Hrvatska samo s takvim duhom mogla obraniti i samo s takvim duhom može se razvijati i očuvati i u posve novim okolnostima.

U komentaru naslovljenom 'Siječanj 1992. i 2012.' glavni urednik Ivan Miklenić piše kako Hrvatska ima svoje mjesto i budućnost ako obnovi sve ono najdragocjenije iz siječnja 1992., a to je sloga, jedinstvo, optimizam, samopouzdanje i spremnost na žrtvu velike većine hrvatskih građana.

'Bude li većina u Hrvatskoj živjela te vrednote, hrvatski narod ne treba se bojati za svoju budućnost', napominje.

Miklenić smatra kako je najhitnija zadaća svakoga dobronamjernoga hrvatskoga građanina prepoznati upravo one elemente koji svih ovih godina, a posebno intenzivno u siječnju 2012., uporno i sustavno nagrizaju slogu, jedinstvo i samopouzdanje hrvatskoga naroda, ne dopustiti im da u svoje mreže uvuku nove žrtve i spriječiti ih u njihovim nastojanjima svojim časnim, etičnim i požrtvovnim djelovanjem za zajedničko dobro cijeloga hrvatskog društva.

'Ti elementi najprepoznatljiviji su po svom ekstremizmu – svejedno lijevom ili desnom jer u Hrvatskoj i desni ekstremizam često proizvodi najrigidnija ljevica – po svojoj zarobljenosti prošlošću, po svojoj isključivosti i po svojim filijama nespojivim s dobrom hrvatskoga naroda. Nije potrebno isticati da ti elementi kontinuirano djeluju u Hrvatskoj, često baš od nje predobro žive, a zauzvrat je suptilno razaraju svim raspoloživim sredstvima, i na poseban način sustavnim obmanjivanjima i manipulacijama, sve čineći ne samo da Hrvatska ne napreduje, nego da je i ne bude nikako, a osobito ne kao stabilne europske države', ističe se u komentaru i ocjenjuje kako u siječnju 2012. u Hrvatskoj ima previše jeftinog politikanstva