Hrvatska OSTOJIĆ NAJAVIO

Policija osniva odjele za pretvorbeni kriminal i ratno profiterstvo

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić najavio je danas osnivanje posebnih odjela za kriminal u pretvorbi i ratno profiterstvo.

Rekao je da bi ti odjeli trebali početi s radom čim se usvoji novi zakon o policiji koji čeka 'zeleno svjetlo' Europske komisije. Ocijenio je kako za popunjavanje tih odjela neće trebati novih ljudi jer policija ima stručne ljude koji su sposobni to raditi.

Ustavne odredbe definirale su da pretvorbeni kriminal i ratno profiterstvo ne zastarijevaju, a ministar je objasnio kako to podrazumijeva da se tim oblicima kriminala mora dodatno posvetiti unutar kriminalističke policije, odnosno u posebnim odjelima.

Ministar je to najavio u Policijskoj akademiji nakon svečanosti prisege 869 novih policajaca koji su do tog zanimanja došli kroz devetomjesečni program prekvalifikacije odraslih. Novim policajcima je poručio kako svaka njihova greška baca ljagu na sve nas.

'Od vas očekujem da postupate zrelo i pošteno, da uvijek budete nepristrani i da poštujete ljudska prava', rekao je Ostojić, poručivši policajcima da ne postupaju po naredbama ministra nego zakona. Ministar je taj koji stvara uvjete za rad policije, a ne onaj koji izdaje zapovjedi policajcima jer to rade njihovi nadređeni, pojasnio je.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još