PETI KANDIDAT

I Drago Prgomet želi biti šef HDZ-a

13.01.2012 u 16:25

Bionic
Reading

Liječnik Drago Prgomet, član Nacionalnog vijeća i Središnjeg odbora Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), najavio je danas kandidaturu za predsjednika HDZ-a

Prgomet u izjavi poslanoj medijima napominje kako je o svojoj kandidaturi za predsjednika stranke na predstojećim unutarstranačkim izborima obavijestio predsjednicu Jadranku Kosor i članove predsjedništva HDZ-a.

'HDZ se danas nalazi pred značajnom prekretnicom. Nužna je demokratizacija stranke. Nužno je omogućiti svakom članu stranke mogućnost demokratskog izbora svojih čelnika. Demokratske promjene moraju osigurati pravo na različito razmišljanje, nužnost temeljite i otvorene analize pogrešaka na svim razinama, međusobno poštivanje te pokretanje istinske međusobne suradnje', ističe Prgomet

Smatra kako za te promjene HDZ treba novo vodstvo i nove ljude te je spreman ponuditi nove ideje u vođenju stranke. 'Spreman sam provoditi politiku koja mora odgovoriti izazovima novog vremena poštujući pri tome temeljne vrijednosti na kojima je nastao HDZ. HDZ-u treba novi pristup, novi način rada, novi odnosi', naglašava Prgomet te napominje kako njegova kandidatura nije rezultat lobiranja niti unutarstranačkih preslagivanja.

Napominje da je spreman i želi okupiti sposobne ljude na idejama koje uključuju demokratske postupke, političku odgovornost i požrtvovan rad.

Također, spreman je, kako navodi, biti dio tima koji se ne boji političke odgovornosti, koji se zauzima za istinsku demokraciju, koji će uvažavati pravo na različitost mišljenja.

'Oni koji će me poduprijeti te mi ustupiti svoje povjerenje ne mogu od mene očekivati privilegije. Međutim, ono što od mene mogu očekivati je poštivanje temeljnih vrijednosti na kojima je osnovan HDZ, očuvanje tradicije i identiteta hrvatskog naroda, očuvanje vrijednosti Domovinskog rata te razvoj moderne stranke koja prihvaća europske standarde, ali pri tome snažno čuva nacionalne interese svojih građanki i građana', ističe u priopćenju Prgomet

Napominje i kako oni koji će svoje povjerenje dati protukandidatima neće za njega biti 'njihovi' ljudi, nego stranački kolegice i kolege koji misle drukčije, jer u konačnici 'valja imati na umu da smo svi u stranci upućeni jedni na druge i da je ono što nas povezuje jače od onog što nas razdvaja'.

Dr. Drago Prgomet sveučilišni je profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu i Osijeku te predstojnik Klinike za bolesti uha, nosa i grla i kirurgije glave i vrata u KBC-u Zagreb. Na nedavnim parlamentarnim izborima bio je kandidat na HDZ-ovoj listi u 11. izbornoj jedinici (dijaspora), a u Saboru je već sjedio kao zastupnik 5. saziva od 2003. do 2006.