UNUTARSTRANAČKI IZBORI

Matić i Kljaković Gašpić žele voditi zagrebački HSS

13.01.2012 u 16:09

Bionic
Reading

Nenad Matić, sadašnji glavni tajnik Hrvatske seljačke stranke (HSS) i Zlatan Kljaković Gašpić, član HSS-a Gradske četvrti Trešnjevka-jug kandidati su za novog predsjednika zagrebačke Gradske organizacija te stranke, a tko će od njih dvojice voditi zagrebačke HSS-ovce do sljedećih lokalnih izbora odlučit će se na Izbornoj skupštini 21. siječnja.

Kandidacijski postupak koji je počeo 5. siječnja danas je završen, a kandidirali su se Nenad Matić i Zlatan Kljaković Gašpić, doznaje Hina u HSS-u.

Izborna skupština održat će se 21. siječnja u 10 sati u prostorijama Kulturnog doma u Gajnicama, a na njoj će pravo glasa imati 218 delegata. Skupština je sazvana zato što je dosadašnji predsjednik zagrebačke Gradske organizacije Darko Vuletić dao neopozivu ostavku na to mjesto.

Vuletić je jedini HSS-ov dužnosnik koji je dao ostavku zbog loših rezultata na parlamentarnim izborima.

HSS je na izborima osvojio samo jedan saborski mandat, pet manje nego u prošlom sazivu. Taj je mandat osvojio predsjednik stranke Josip Friščić, ali ga je stavio u mirovanje i prepustio ga bivšemu ministru turizma Damiru Bajsu, koji je sada, uz gradonačelnika Križevaca Branka Hrga, kandidat za novog predsjednika Hrvatske seljačke stranke.

Novoga će predsjednika HSS-ovci na nacionalnoj razini izabrati na Izbornoj glavnoj skupštini stranke, tjedan dana nakon izborne skupštine zagrebačkih HSS-ovaca, 28. siječnja u dvorani ‘Globus’ na Zagrebačkom velesajmu. Predsjednik HSS-a Josip Friščić je nakon parlamentarnih izbora rekao kako se više neće kandidirati za predsjednika stranke.