Hrvatska SLUČAJ VRHOVNI SUD

Za skidanje svog imuniteta glasovao je i sam Ivan Drmić

Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) jednoglasno je na zahtjev DORH-a skinulo zastupnički imunitet HDSSB-ovcu Ivanu Drmiću da bi se mogao nastaviti kazneni postupak u kojem ga se tereti kao jednog od četvero optuženih za pokušaj podmićivanja sudaca Vrhovnog suda da promijene osuđujuću presudu Branimiru Glavašu za ratni zločin. Za skidanje svog imuniteta glasovao je i sam Ivan Drmić

'Ovo je treći put da mi skidaju imunitet, a nastavak svega slijedi na sudu 17. siječnja', kratko je rekao Drmić kojem je, podsjetimo, MIP prošle godine već dva puta skidao imunitet jer ga se optužuje za udruživanje za počinjenje kaznenih djela, protuzakonito posredovanje te lažno prijavljivanje.

Uz njega, optužnica tereti poduzetnika Dragu Tadića, njegovu suprugu Božicu Tadić Ćavar, bivšu zamjenicu glavnog urednika Glasa Slavonije i prijateljicu Branimira Glavaša, Sanju Markotić, te poduzetnika Srećka Jurišića, koji se kasnije nagodio s USKOK-om i priznao krivnju.

Osim skidanjem imuniteta Drmiću, MIP se danas bavio imenovanjem zamjenika zastupnika koji su prešli u ministarstva ili Vladu i stavili svoje mandate u mirovanje. Tako će Tomislava Sauchu, koji je imenovan za predstojnika Ureda predsjednika Vlade RH, zamijeniti Melita Mulić. Darka Ledinskog, koji je imenovan zamjenikom ministrice socijalne politike i mladih, zamijenit će Marija Vukobratović, a Mariju Lugarić, zamjenicu ministra znanosti, obrazovanja i sporta, Vesna Želježnjak. Nadu Čavlović Smiljanec, koja je imenovana pomoćnicom ministra financija i ravnateljicom Porezne uprave, zamijenit će Sandra Petrović.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još