USKRSNA ČESTITKA KARDINALA

Pritišću nas gospodarska, moralna i duhovna kriza

11.04.2009 u 16:44

Bionic
Reading

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je na Veliku subotu vjernicima i svim ljudima dobre volje uskrsnu čestitku u kojoj uz ostalo ističe da uskrsnuće mijenja lice svijeta i unosi u njega kršćansku nadu. Kardinal Bozanić je, međutim, upozorio i na trenutačno stanje poručivši da ga kao nadbiskupa zagrebačkog i sina hrvatskoga naroda, boli neizvjesnost koja se širi među ljudima u našoj domovini

'Ne čini li se i vama da se u dvorani našega društva, pod pritiskom različitih kriza gospodarske naravi, a zapravo moralne i duhovne, želi dovesti u pitanje čovjekovo sutra, njegova budućnost?' upitao se Bozanić te dodao kako se čovjeku potiho iscrpljuju pouzdanje, povjerenje, veselje i radost življenja. U svemu tome navještaj Krista uskrsloga donosi novost koja je sposobna zapaliti ugašenu ili pritajenu nadu u čovjeku našeg doba, poručio je.

'Uskrs nam govori da djeca i mladi, unatoč teškoćama koje ih čekaju, imaju pravo radovati se budućnosti ispunjenoj mirom i ljubavlju. Uskrs nas poziva da se vjernički zauzmemo u društvenome tkivu koje tvori naše hrvatsko društvo. Zato nam valja pohitati još za mraka i čuti objavu da je Isus Krist živ i prisutan', stoji između ostalog u uskrsnoj čestitki kardinala Bozanića.