SUPRUGE NEPOĆUDNIH

Sanader i Rošin ostale u HDZ-u!

09.01.2012 u 10:59

Bionic
Reading

Đenka Rošin i Mirjana Sanader još uvijek su službeno članice HDZ-a koji im redovito uzima članarinu. Nakon izbacivanja njihovih supruga iz stranke, nije poznato hoće li se one povesti za poznatim načelom 'kud on, tud i ja'

Supruge HDZ-ovih prognanika Ive Sanadera i Jerka Rošina još uvijek su na listi članova HDZ-a koji redovito plaćaju članarinu. Točan iznos članarine nismo uspjeli doznati, no jedan od nekadašnjih članova HDZ-a kaže da su mu s plaće skidali dva posto za članarinu.

Dakle, ako član HDZ-a zarađuje 6.000 kuna mjesečno, stranci daje oko 120 kuna. Hoće li supruge Rošin i Sanader otkazati članstvo i prestati puniti HDZ-ov proračun, nismo uspjeli doznati.

No, otkrili smo da će Jerko Rošin zatražiti pravdu zbog 'nestatutarnog izbacivanja' iz stranke na sudu časti HDZ-a.

Podsjetimo, Rošin je prije otprilike dva tjedna iz medija doznao da je izbačen iz HDZ-a. Nije znao ni razloge izbacivanja iz stranke, te je pretpostavljao da je problematična bila njegova izjava u medijima kojom je rezultat na izborima nazvao velikim neuspjehom.

Jedan od razloga izbacivanja može se i naslutiti, naime Rošin je i danas blizak prijatelj Ive Sanadera koji je također izbačen iz stranke početkom 2010. godine nakon tzv. 'pokušaja puča u HDZ-u'.

Inače, otkad je HDZ-ovo kormilo preuzela Jadranka Kosor, uz Rošina i Sanadera iz HDZ-a su izbačeni Damir Polančec, Branka Pavošević, Rade Buljubašić, Željko Goršić, Dragan Primorac, bivši košarkaš Franjo Arapović i Nadan Vidošević