Hrvatska REAKCIJE NA SMRT

'Mirjana Pukanić je bila žrtva polukriminalnog supruga'

Bivši predsjednik HHO-a Ivo Banac komentirajući smrt Mirjane Pukanić rekao je da je ona bila žrtva polukriminalnog supruga i korumpiranog društva

'Čini se da je cijeli sustav digao od nje ruke, pa je ona, kako je rekla Sanja Sarvanka iz udruge BABE, jednostavno venula i kopnila i najveći joj je udarac bilo to što je kći odbijala svaku komunikaciju s njom', komentirao je smrt Mirjane Pukanić za HTV novinar Dušan Miljuš.

Dušan Miljuš je Mirjanin kolega iz studentskih dana i tvrdi da je bilo naznaka da je cijeli sustav bio protiv nje, pa upozorava da treba ponovno ispitati način na koji je smještena u bolnicu Vrapče te tko joj je dao dijagnozu o duševnoj bolesti.

Slično razmišlja i bivši predsjednik HHO-a Ivo Banac:

'Mirjana Pukanić je bila žrtva polukriminalnog supruga koji ju je navodio na droge i strpao u umobolnicu, ali ne samo njegova, ona je bila žrtva jednog korumpiranog društva u kojem je pojedinac mogao staviti pod svoju kontrolu dijelove državnog aparata.'

HTV podsjeća na niz kontroverzi oko bračnog para. Prije nego što je u jesen 2008. ubijen Ivo Pukanić, bračni par prolazio je tešku brakorazvodu parnicu. Tada je u medijima Ivo Pukanić iznio niz detalja iz zdravstvenog kartona supruge Mirjane, koja je nakon toga završila u Vrapču gdje su je prisilno hospitalizirali.

Mirjana je tada tvrdila da ju je suprug zatočio i teško psihički i fizički zlostavljao. Optužila ga je za preljub te uvlačenje u ovisnost o drogama, također je rekla da joj je oduzeo dijete te da ju je, koristeći se svojim vezama u zdravstvu i državnom aparatu, pokušao proglasiti psihički bolesnom.

Nakon što je smještena u sigurnu kuću, protiv supruga je podnijela kaznenu prijavu. Posljednje dane Mirjana Pukanić proživjela je sama, odvojena od kćeri, sa 900 kuna mjesečno jer ostavinska rasprava još nije provedena.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još