NEVRIJEME U MAKARSKOJ

Bura otpuhala Kerumov kafić

08.01.2012 u 09:05

Bionic
Reading

Orkanska bura koja je na mahove u Makarskoj puhala i preko 160 kilometara na sat, otpuhala je Kerumov kafić ispred njegova trgovačkog centra na Velikom brdu

Aluminijska konstrukcija Kerumova kafića prekrivena najlonom nestala je pred naletima bure, a radnici koji su je pokušali popraviti u popodnevnim satima, nisu uspjeli pronaći ni aluminijske dijelove. Bura je otpuhala i stolove i stolice, porazbijala stakla na vratima te iščupala reklamu na ulazu u trgovački centar Kerum.

Silina bure čupala je borove, nekoliko borova palo je po montažnim kućicama na rivi koje ljeti rade kao suvenirnice, polomila je prometne znakove, prevrtala motore i automobile, napravila štetu na tri brodice u Makarskoj i Tučepima.

Dvjesto godina star bor koji se nalazi u bašti restorana Riva bura je iščupala iz zemlje, isto kao preko sto godina star bor na plaži kod restorana Žuta kuća koji je pao preko šetnice na Trgu Franje Tuđmana.

Na mnogim ugostiteljskim objektima i privatnim kućama nastala su oštećenja, a u dijelu kuća oko Trga Tina Ujevića došlo je do nestanka struje. Bura je vjerojatno imala i svoje vrtloge što se može vidjeti po prizoru s plaže gdje je jednom iznajmljivaču sve pedaline s plaže posložila na hrpu. U Vrgoračkoj ulici na ulazu u Konzum silina vjetra prevrnula je jedan kombi na bok.