Hrvatska PRONAĐEN SRETNI ZLATNIK

Milanović praznih džepova na pravoslavni Božić

Predsjednik Ivo Josipović, nalaznik sretnog novčić iz pravoslavnog božićnog kruha s jučerašnjeg liturgijskog slavlja u crkvi Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu, prepustio je novčić premijeru Zoranu Milanoviću, koji ga nije htio 'otkupiti' od domaćina, mitropolita Jovana, navodeći da je to njegova donacija crkvi, javlja Večernji list

Iste večeri, premijera je tijekom liturgije iznenadio trenutak skupljanja milodara - kada je shvatio da u džepu nema novca, slegnuo je ramenima i nasmijao se. Sakupljanje milodara nastavljeno je bez njegova doprinosa, a da je znao što će mu se dogoditi, sigurno bi se bolje pripremio, izvještava Dnevnik.hr dodajući da mitropolit zagrebačko-ljubljanski i cijele Italije Jovan Pavlović nije krio oduševljenje prisustvovanjem predsjednika i premijera te sigurno premijeru Milanoviću neće zamjeriti ovu malenu nezgodu.

Sretni novčić - zlatnik iz doba Francuske revolucije, koji onome tko ga pronađe donosi sreću i blagostanje cijele godine - u pravoslavni božićni kruh 'česnicu' skrio je upravo mitropolit Jovan i to najavio uoči lomljenja kruha. Isprva, nitko nije pronašao zlatnik, pa se pogača lomila još nekoliko puta, a uporni predsjednik Josipović, koji je pronašao zlatnik, na kraju ga je darovao premijeru Milanoviću, izvještava Večernji list.

'Ipak je na njemu pijetao, što simbolizira Kukuriku koaliciju, pa je to za njih', rekao je Josipović Milanoviću.

Zoran Milanović nije htio uzeti kuvertu od domaćina, koji po tradiciji otkupljuje pronađeni novac od sretnika rekavši da to njegova donacija Crkvi.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još