NA SPLITSKIM BAČVICAMA

'Klan Kerum' ima novu investiciju

05.01.2012 u 15:33

Bionic
Reading

Danas je na splitskim Bačvicama, nakon što su nekoliko dana trajali zemljani radovi na raščišćavanju parcele, osvanula i službena tabla s podacima o investitorima, izvođačima te o građevinskoj dozvoli na navedenoj lokaciji

Parcela o kojoj je riječ smještena je na sredini plaže Bačvice u prvom redu do mora i na toj lokaciji bila je predviđena gradnja hotela s pet zvjezdica. Vlasnik te parcele bila je obitelj Crnčević, odnosno njezina tvrtka Spectator. Kao što je poznato, ta tvrtka je zapala u ozbiljne financijske probleme i na navedenoj lokaciji pojavio se novi investitor.

Prema podacima koji su istaknuti na službenoj tabli, investitor je tvrtka koja se zove Rapsodija d.o.o. s adresom na Solinskoj 84. Tvrtka Rapsodija nedavno se spominjala u kontekstu sporne gradnje na Marjanu skupa s tvrtkom Fani Horvat Latebra d.o.o. Provjerom na internetu, ustanovili smo da je direktor tvrtke Igor Sapunar, nećak Željka Keruma.

Sukladno tome možemo zaključiti da je novi investitor na navedenoj lokaciji porodica ili možemo bez ustezanja naglasiti - klan Kerum. Pokušali smo stupiti u kontakt s osobama zaduženima za odnose s javnošću u tvrtci Spectator da doznamo detalje o možebitnoj transakciji, međutim dobili smo odgovor da su svi odgovorni na kolektivnom odmoru do ponedjeljka.

Na tabli je još istaknuto da je izvođač tvrtka Marasović d.o.o. iz Dugopolja koja se svojevremeno spominjala u kontekstu ilegalne eksploatacije kamena za proizvodnju betona u improviziranoj betonari u Dugopolju.