Hrvatska HEBRANG SE VRAĆA

'Kandidirat ću se na izborima u HDZ-u'

Nakon što je najavio svoj odlazak u mirovinu te se njegovo ime nije pojavilo na izbornim listama HDZ-a, očekivalo se da će se Andrija Hebrang zauvijek povući s prvih crta stranačke politike. Međutim, Hebrang ipak ima namjeru kandidirati se na skorim unutarstranačkim izborima što je potvrdio i Novom listu

'Naravno da imam ambicija kandidirati se, ali ne znam još točno za koju dužnost. Nisam zainteresiran za mjesto predsjednika, no postoji niz drugih dužnosti u vrhu stranke. Na izborima ću sigurno podržati jednog kandidata za predsjednika HDZ-a, imam svojeg favorita, međutim, prerano je da o tome javno govorim', rekao je Hebrang Novom listu.

Kazao je kako u Sabor nije htio ići jer je izvukao pouku iz poraza na predsjedničkim izborima. 'Ali, svojom obvezom smatram politički angažman kako bi se desnica vratila na vlast', rekao je Hebrang.

Kojeg će kandidata podržati za mjesto predsjednika HDZ-a, Hebrang nije želio otkriti, no to najvjerojatnije neće biti Jadranka Kosor. Njoj je, naime, zamjerio to što je javno u intervjuu na televiziji Z1 objavila svoju kandidaturu za šeficu stranke.

'Očito je da neki ljudi ne mogu provoditi demokratizaciju stranke jer ne razumiju što je to. Jedini logičan redoslijed poteza bio bi analiza rezultata parlamentarnih izbora, raspisivanje unutarstranačkih izbora i onda objava predsjedničkih kandidatura. Jadranka Kosor preskočila je prva dva koraka. Možda neki članovi predsjedništva znaju kad će biti unutarstranački izbori, no to znači da smo mi ostali hendikepirani', zaključio je Hebrang.

Podsjetimo, javnu objavu kandidature aktualnoj šefici stranke jučer je zamjerio i drugi čovjek HDZ-a Darko Milinović.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još