Hrvatska LIJEPE ŽELJE NOVOG MINISTRA

Besplatno školovanje, udžbenici, domovi...

'Svi u Hrvatskoj u javnim školama, javnim fakultetima moraju imati besplatno školovanje ukoliko redovito ispunjavaju svoje obveze i ne samo kada je riječ o školarinama nego i smještaj u domove i udžbenike', rekao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović

Jovanović je dodao kako pri tome računa na pojačani proračun za školstvo, novac iz fondova EU-a i povezivanje s gospodarstvom. Ministar je najavio i novosti za učenike - dobivaju obveznu informatiku, zdravstveni i građanski odgoj te strukovnu državnu maturu od sljedeće godine, javlja HTV.

Već se rade novi kriteriji za upis u srednje škole, ali i novi kriteriji za izbor i reizbor ravnatelja. Više će biti školskog, studentskog i rekreativnog sporta, a vrhunskim sportašima želi vratiti dignitet.

Jovanović je jezikoslovcima poručio da se političari neće baviti pravopisom nego stručnjaci. Uvjeren je da će upravo sa stručnjacima doći do 'pravopisa koji će biti jednak za sve, a ne da se u jednom razredu piše greška, a u drugom greška'.

VIDEO PRILOG MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još