Hrvatska GRADONAČELNIK SLAVONSKOG BRODA

Duspara traži policijsku zaštitu

Gradonačelnik Slavonskog Broda je izvršio pritisak na komisiju koja je odbila našu ponudu iako je bila tri milijuna kuna niža od Cestarove, kaže predsjednik uprave Cesta i većinski vlasnik Poduzeća za ceste Tomislav Opačak

Tridesetak kamiona, rovokopača i kombija tvrtki Felix Regulacija i Poduzeća za ceste jučer se ponovno vozilo brodskim naseljem Livada u blizini kuće gradonačelnika Mirka Duspare te središtem grada ispred gradske uprave u Vukovarskoj, prosvjedujući tako zbog odluke Gradskog vijeća da poslove održavanja cesta dodijeli drugoj tvrtki. U Bačićevu ulicu u kojoj se nalazi Dusparina kuća ipak nisu uspjeli ući jer su je s obje strane bila osiguravala policijskim vozilima i pripadnici specijalne policijske postrojbe.

– Gradonačelnik uporno laže, obmanuo je vijećnike i izvršio pritisak na komisiju koja je našu ponudu ocijenila nepotpunom i neodgovarajućom iako je bila tri milijuna kuna niža od Cestarove. Naša je dokumentacija kompletna i mi smo je danas ponovno kopirali i zajedno s kaznenom prijavom proslijedili sindikatu, Državnom odvjetništvu, USKOK-u i policiji – rekao je predsjednik uprave Cesta i većinski vlasnik Poduzeća za ceste Tomislav Opačak.

Na primjedbu kako je ponovno zaradio kaznenu prijavu jer prosvjed policija nije odobrila, Opačak je uzvratio da ga to ne zabrinjava i da mu je bolje plaćati kazne nego izgubiti posao vrijedan 10 milijuna kuna i tako dovesti u pitanje egzistenciju 250 radnika zaposlenih u njegovoj tvrtki.

Duspara je najavio da će podnijeti kaznenu prijavu protiv tvrtke Ceste zbog uznemiravanja njegove obitelji.

– Očekujem od pravne države da intervenira jer mislim da ovo više stvarno nema smisla. Odluka Gradskog vijeća donesena je na temelju Zakona o komunalnom gospodarstvu gdje jasno piše da Poduzeće za ceste ne ispunjava uvjete iz natječaja i ono je, unatoč Opačkovu pritisku, sigurno neće promijeniti – rekao je Duspara.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još