Hrvatska SIZIFOV POSAO?

IGH još uvijek ne odustaje od crnogorske autoceste

Institut građevinarstva Hrvatske (IGH) u konzorciju s austrijskim ILF Consultingom ponovo se javio na natječaj za izbor tvrtke koja će izraditi tehničku studiju i elaborat za crnogorsku autocestu od Bara do granice sa Srbijom, prenose u subotu podgorički mediji izjavu savjetnice u crnogorskom ministarstvu financija Angeline Živković

Uz hrvatske graditelje, na natječaj se prijavilo još pet kompanija koje su ranije preuzele tendersku dokumentaciju.

Crnogorski ministar prometa Andrija Lompar izjavio je nedavno da Crna Gora nije odustala od gradnje autoceste, te da je ovakav postupak dogovoren s Europskom investicijskom bankom (EIB), a pobjednik na ovom tenderu znat će se u drugom tjednu siječnja 2012.

Za izradu tehničke studije i elaborate, kako je podgoričkoj agenciji MINA kazala Angelima Živković, prijavili su se konzorciji iz Italije, Njemačke, Srbije, Španjolske i Crne Gore.

Rok za izradu tehničke studije i elaborata je pet mjeseci, nakon čega će vlada razmatrati opcije o objavljivanju tendera za autocestu.

Tender za izbor graditelja autoceste do granice sa Srbijom raspisan je u listopadu 2008. godine. Projekt su dosad bezuspješno pokušavali započeti hrvatski Konstruktor, grčko-izraelski konzorcij Actor-Shikun Binui, kao i neke kineske kompanije.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još