REAKCIJA NA SKANDAL

Ostojić ekspresno smijenio Sanaderova tjelohranitelja

29.12.2011 u 09:04

Bionic
Reading

Nakon što je danas u Jutarnjem listu otkriveno da je Davor Blažević, načelnik Uprave za posebne poslove sigurnosti u MUP-u, u više navrata kontaktirao s bivšim premijerom optuženim za korupciju Ivom Sanaderom, novi ministar policije reagirao je ekspresno i - smijenio Blaževića

'Rješenjem ministra unutarnjih poslova, gospodina Ranka Ostojića, temeljem članka 112., st. 3. Zakona o policiji, zbog teže povrede službene dužnosti, privremeno je udaljen iz službe Davor Blažević, pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave za posebne poslove sigurnosti', stoji u priopćenju iz policije.

'Dana 28. prosinca 2011. godine u dnevnom tisku objavljene su fotografije iz kojih se zaključuje da je Davor Blažević kontaktirao s Ivom Sanaderom, okrivljenikom za više teških kaznenih djela, koji se uz jamčevinu brani sa slobode. Ovime je Davor Blažević naštetio ugledu i interesima policijske službe. Nakon udaljenja iz službe protiv Davora Blaževića bit će pokrenut stegovni postupak', zaključuje se u priopćenju.