NEDOKAZANA KUPNJA NASTUPA

HRT najavio tužbu protiv Damira Kajina

09.04.2009 u 15:57

Bionic
Reading

Ravnateljstvo HRT-a pozvalo je saborskog zastupnika IDS-a Damira Kajina da u sljedećih mjesec dana o svojim spoznajama o kupnji gostovanja na HTV-u izvijesti Državno odvjetništvo i HRT kako bi se obavila interna istraga

Kajin je, podsjeća HTV, izjavu o kupnji gostovanja u emisijama HTV-a, od Lica nacije do Poslovnoga kluba, izrekao tijekom prošloga saborskog zasjedanja.

Ne obavijesti li Kajin o svojim spoznajama mjerodavna državna tijela, javnost i HRT, glavni ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić izjavio je kako će smatrati da je zloporabio saborsku govornicu za političku promidžbu te će protiv njega pokrenuti sudski spor za naknadu štete učinjene plasiranjem neistina.

Kajinove 'paušalne ocjene i optužbe na račun programa HTV-a' Sutlić je na sjednici Vijeća HRT-a ocijenio nedopustivima.

Na današnjoj sjednici Programskog vijeća HRT-a govori se, uz ostalo, o pripremama HRT-a za praćenje lokalnih izbora, izvješću o provedbi članka 12. Zakona o HRT-u i prikrivenom oglašavanju. Na dnevnom je redu i priprema izvješća o primjeni Zakona o ravnopravnosti spolova u programima HRT-a.

Razgovarat će se i o napretku u područjima kulture govora, potpunog i objektivnog informiranja i razvoju javnih sadržaja u programu javne televizije.