IVAN JAKOVČIĆ

'Vjerujem u uspjeh ove vlade i koalicije'

27.12.2011 u 14:04

Bionic
Reading

'Vjerujem da Hrvatska ima šansu s novom Vladom RH. To očekuju i građani od nas, ne očekuju čuda, ali očekuju da za četiri godine bolje žive', poručio je predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić prilikom tradicionalnog druženja s novinarima u povodu božićnih i novogodišnjih praznika

I ovom prigodom Jakovčić je istaknuo da smatra da Hrvatska i Istra imaju veliku priliku ulaskom u EU te pozvao sve građane da izađu na referendum i glasaju za ulazak u Europsku uniju.

'Istra je najpripremljenija hrvatska regija za EU i naša velika prilika za razvoj korištenjem europskih fondova. Naše gospodarstvo je 90 posto okrenuto tom tržištu i tu ne vidim prijetnju istarskoj ekonomiji, nego dapače priliku', ističe predsjednik IDS-a.

Jakovčić se osvrnuo i na proteklu vladu, rekavši da HDZ-ova vlast nije ostvarila ničija očekivanja, jer je njihovu vlast obilježila privatizacijska pljačka, korupcija i kriminal.

'Ova vlada nema takvih problema. Sve stranke su svjetonazorski i programski bliske. Dvije godine se spremamo i surađujemo na tome da pokrenemo Hrvatsku. Imamo unutarnju stabilnost koja je ključna za uspješno vladanje. Zato vjerujem u uspjeh ove vlade i ove koalicije', poručio je Jakovčić, spomenuvši ipak da okruženje i svjetske ekonomske prilike ne idu na ruku Hrvatskoj kao prije desetak godina.

No, kako veli, Hrvatska konačno ima priliku za uspjeh, s poštenom i odgovornom vlasti. 'Poštenje je bitno, ali nije presudno. Presudno je da za četiri godine građani žive bolje. To moramo pružiti građanima. Ako to ne napravimo, nećemo ispuniti naše obećanje ni očekivanja građana', naglasio je Jakovčić.