GRADONAČELNIK BRANI SVOJ PROJEKT

Kerum: Gospodine novinaru, ovo uopće nije smiješno!

27.12.2011 u 11:36

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Željko Kerum pojavio se na nastavku sjednice Gradskog vijeća, što je samo po sebi vijest jer mu je ovo tek treći put u ovoj godini da je uopće ušao u veliku splitsku vijećnicu. 'Nije mi do prepucavanja ni do ničega', kazao je vidno rezignirani Kerum, isprovociran pitanjem zašto u proračunu za 2012. godinu nije predviđen novac za gospodarski razvoj

'Nema investitora niti banaka koji bi pratili te investicije. Danas je vrijeme za preživljavanje, smanjenje troškova i čekanje boljih vremena', kazao je splitski gradonačelnik. Za iduću godinu predložio je proračun u iznosu od 871 milijuna kuna, što je znatno manje od ambicija, no svejedno se našlo novih 40 milijuna kuna za Zapadnu obalu ispred njegova hotela Marjan. Skupa s ovogodišnjih 40 milijuna brojka je narasla na 80 milijuna, za projekt za koji je sam Kerum nedavno izjavljivao da 'neće grad koštati ni kunu'.

Bit ću sretan i ponosan kada Kerumova obala bude završena! Svi ćemo biti na otvaranju, a kritičarima će biti neugodno! Ovako nešto nema ni u Europi, nema ni u najjačim gradovima', pohvalio se gradonačelnik. U tom trenutku primijetio je smiješak na usnama jednog novinara, pa ga opomenuo:

Gospodine novinaru, ovo uopće nije smiješno! Ako nisi bio u Nici ili Cannesu, otiđi na moj račun, ja ću ti platiti, pa se nećeš ceriti!', kazao je Kerum u mikrofon. Gojko Čepo (SDP) podsjetio ga je da je nedavno obećavao kako iz gradskog proračuna na ovaj projekt neće biti trošen novac, pa mu odgovorio da će se Zapadna obala Splitu isplatiti i da će se na njoj zaraditi veliki novci.

'Zašto si tako zločest?', čudio se Kerum.

Na današnjem nastavku sjednice na programu je gotovo četrdeset točaka, no oko usvajanja neće biti problema jer je dvoje HDZ-ovih vijećnika odlučlilo podržati Keruma. Proći će proračun, usvojit će se i gradonačelnikov izvještaj o radu, a odlučivat će se i o postavljanju spomenika Tuđmanu, papi i braniteljima na Rivi

'Naravno da smo ušli u koaliciju s HDZ-om jer oni vole Hrvatsku, baš kao što je i ja volim', kazao je Kerum. HDZ-ovcima Mirku Ramljaku i Tomislavu Goji iz oporbe je poručeno da su doživjeli preobražaj kakvoga se ni Kafka ne bi postidio.