NADBISKUP PULJIĆ

'Osluškujmo poticaje Božića'

25.12.2011 u 15:36

Bionic
Reading

U katedrali sv. Stošije, prvostolnici Zadarske nadbiskupije, svečano misno slavlje predvodio je zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, koji je pozvao svakog čovjeka da osluškuje poticaje Božića

'Nema Božića dok čovjek čovjeku ne postane bratom, stoga otvorimo svoja srca i duše i osluškujmo njegove poticaje', poručio je nadbiskup Puljić.

Čestitajući svim vjernicima blagdan Božića nadbiskup Puljić je u svojoj božićnoj propovijedi rekao da nema radosnije vijesti za neku obitelj od rođenja djeteta.

'Kada se dijete u nekoj obitelji rodi ta se vijest svima odmah javlja, a pogotovo danas kada to moderne tehnologije čine jednostavnim. Današnji spomendan rođenja Isusova odudara od tih modernih standarda. Isusovo rođenje dogodilo se u zabačenoj štali, čijeg vlasnika niti evanđelisti nisu zabilježili. Nikome tu radosnu vijest roditelji nisu mogli javiti. Ali onda se nebo uključilo i javilo vijest preko svojih nebeskih komunikatora', rekao je nadbiskup Puljić dodajući kako ta radosna vijest da nije nimalo ostarjela.

'Stotine tisuća ljudi danas kliče, pa evo i mi ovdje', rekao je nadbiskup Puljić te poručio vjernicima 'da se malo zaustave i osluhnu melodiju neba kako bi vidjeli ima li mjesta u duši za Boga'.