KOSOR NA ODLASKU PORUČILA

'Milanovićev program nije stvaran, nego nabrajanje načela'

23.12.2011 u 12:32

Bionic
Reading

Premijerka na odlasku Jadranka Kosor poručila je danas, uoči smjene vlasti u Banskim dvorima, kako nije tužna. Zapravo, poruke Zorana Milanovića shvatila je kao priznanje da je kvalitetno radila. Najavila je kako će i dalje 'raditi svoj posao' te naglasila kako 'sve što radi - radi iz sve snage'. Potvrdila je i da će biti na čelu antikorupcijskog vijeća

'Program koji je predložio Zoran Milanović nije stvaran program. To je samo nabrajanje načela i nekakav okvir, a ne pravi program. Konkretnih prijedloga u programu nema', ocijenila je program Milanovićeve Vlade njegova prethodnica Jadranka Kosor

Već nakon predstavljanja Vladinog programa, ali i jučerašnjeg dana u Saboru, Kosor je najavila 'teške i burne rasprave oko mjera koje su najavili'. Posebice se osvrnula na prijedlog izmjena zakonskih odredbi o izboru lokalnih čelnika.

'To je netransparentno donošenje odluka kojima dvoje ljudi žele smjestiti u Vladu, ali i suspendiranje demokracije te izravnog izbora načelnika i župana', upozorila je Kosor.

Navela je i kako je sve spremno na primopredaju vlasti u Banskim dvorima te izrazila očekivanje kako će sve 'trajati kratko'. Najavila je kako će iznijeti sve što se napravilo u posljednje dvije i pol godine te financijska izvješća.

'Pokazat ćemo kako smo štedjeli i racionalno se ponašali, a sve u skladu sa Zakonom o fiskalnoj odgovornosti', rekla je Kosor.

Uvjerena je kako će 'nove kolege u Vladi za nekoliko dana spoznati koliko je puno posla', ali i izrazila očekivanje da će joj priznati kako je 'imala pravo u mnogim stvarima'

Na novinarsku konstataciju kako je 'danas sve gotovo', odgovorila je kako 'ništa nije gotovo'.

Danas je novi početak i za HDZ i za mene osobno. Počeli smo se pripremati za izbore, jer je puno izbora pred nama i ništa nije završeno. Ponosna sam iznimno na ono što sam radila, jer smo veliki posao napravili', zaključila je Jadranka Kosor.