PROMJENE NA HRT-U

Ukinuto 'Oko globusa', na ekrane stiže Zafranovićev 'Tito'

22.12.2011 u 15:02

Bionic
Reading

Novinarka i urednica Elizabeta Gojan ostala je bez emisije 'Oko globusa' na HTV-u. Iako u vodstvu kuće tvrde da je razlog ukidanju emisije mala gledanost (2,7 posto), Gojan smatra da razlozi za ukidanje ne leže u tomem već u činjenici da je svih godina javno podržavala kolege koji su se našli na meti uprave, a među posljednjima i smijenjeni urednik nedjeljnog 'Dnevnika' Zoran Šprajc

''Što god da kažu, nije istina. 'Oko globusa' bilo je gledanije od 'Paralela', budžet za emisiju nije probijen, dakle novca ima. Iskreno, mislim da je razlog za to javno podizanje glasa i davanje podrške Šprajcu', kazala je Gojan.

Na HRT-u pak doznajemo da u narednih nekoliko mjeseci planiraju ukinuti i 'Paralele' te bi se napravio novi vanjskopolitički magazin koji bi objedinio dvije emisije koje će se ugasiti.

'Posljednje 'Oko globusa' ići će 1. siječnja. Razlozi za gašenje su racionalizacija poslovanja, nedostatak novca, a s obzirom na to da su 'Paralele' i 'Oko globusa' imali podjednaku gledanost (2,7 posto), odluka je pala na 'Oko' jer ima manju tradiciju, odnosno kraći period se emitira', kazala je glasnogovornica HRT-a Dorotea Lazanin Jelenc.

S početkom 2012. na HRT-u uvode i neke nove emisije, pa će tako od ponedjeljka do petka u udarnom terminu na Drugom programu ići emisija 'In medias res', na čelu koje će stajati Petar Vlahov. Dokumentarni serijal 'Tito' Lordana Zafranovića vrtjet će se svakog ponedjeljka nakon 'Pulsa nacije' Branimira Bilića, a petkom će na svoje doći svi ljubitelji odabira Đele Hadžiselimovića. Naime, na HTV-u će krenuti emisija koja će se zvati 'Odabrao Đelo Hadžiselimović'.