RADIMIR ČAČIĆ:

'Hrvatska je naučena na previše nerada'

21.12.2011 u 21:09

Bionic
Reading

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić ocjenio je večeras da Hrvatska ima dobru i realnu perspektivu realizirati brojne projekte, ali je naglasio kako neće biti ni lak ni jednostavan zadatak izvući zemlju iz krize.

Svi veliki projekti traže radzoblje potrebno za pripremu i realizaciju a u međuvremenu moramo držati glavu nad vodom, poručio je Radimir Čačić na večerašnjem druženju s HNS-ovim dužnosnicima u budućoj vladi.

Izvući zemlju iz krize neće biti ni lak ni jednostavan zadatak i moramo dokazati da smo to u stanju, istaknuo je Čačić. Da je dobro, ne bi nas izabrali, rekao je Čačić, dodavši kako je Hrvatska naučena na previše nerada i neorganiziranosti i 'previše toga što nije jamstvo njezine budućnosti'. Dalje tako više ne ide, kategoričan je Čačić.

U vezi najave guvernera HNB-a Željka Rohatinskog da u državnom proračunu treba uštedjeti devet milijardi kuna, Čačić je rekao da taj novac treba najprije zaraditi.

Potpredsjednica HNS-a Vesna Pusić kazala je kako buduću vladu očekuje velik i složen posao. Nadam se da ćemo imati snage, sposobnosti i hrabrosti odraditi posao za koji smo izabrani i da ćemo u tome uspjeti, u suprotnom to bi bilo jako loše za Hrvatsku, rekla je Pusić.

Naglasila je da će u pomak na bolje uložiti sve svoje snage i sposobnosti. Po njezinim riječima, moto dosadašnje vlasti bio je 'što ja mogu biti', a nove 'što mogu učiniti'.