MILINOVIĆ NAPAO ŠEFICU:

'Kosor je odgovorna za najlošiji rezultat u povijesti HDZ-a '

20.12.2011 u 18:50

Bionic
Reading

Zamjenik predsjednice HDZ-a Darko Milinović izjavio je danas da predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor treba snositi dio odgovornosti zbog 'najlošijih izbornih rezultata u povijesti stranke'

"Dio odgovornosti treba snositi i čelnica stranke koju sam podupirao u zadnje četiri godine. Ne tražim da Jadranka Kosor dade ostavku, ali dio odgovornosti mora snositi", rekao je Milinović koji je nakon sjednice županijskog odbora ličko-senjskog HDZ-a, na kojoj su analizirani izborni rezultati, najavio mogućnost kandidature za predsjednika HDZ-a.

Izvijestio je da županijski odbor "izražava nezadovoljstvo ostvarenim rezultatima stranke na nacionalnoj razini jer su to najlošiji rezultati u povijesti stranke". Najavio je da će se i dalje boriti za demokratizaciju Hrvatske demokratske zajednice od temeljnih ogranaka do vrha stranke, pri čemu se zauzima za više kandidata za predsjednika stranke.

"O svojoj odluci da se kandidiram za budućeg predsjednika stranke, kad je donesem, najprije ću obavijestiti predsjednicu stranke i objaviti je javnosti, ali u ovom trenutku razmišljam samo o demokratizaciji stranke", rekao je Milinović.

Dodao je da je ličko-senjski HDZ zadovoljan ostvarenim izbornim rezultatima u Ličko-senjskoj županiji i 9. izbornoj jedinici što je rezultat četverogodišnjeg rada stranke na tom području.