SANADER POSJETIO BEBIĆA

'Bebić je učinio veliku stvar za mene kao prijatelja'

20.12.2011 u 13:28

Bionic
Reading

Iako bivši premijer Ivo Sanader nije stigao na oproštajni domjenak predsjednika Sabora Luke Bebića, priliku za posjetu iskoristio je danas, kada je u Sabor došao predati zahtjev za aktiviranje zastupničke mirovine

Bivši premijer i predsjednik HDZ-a na razgovoru kod predsjednika Sabora Bebića nije se zadržao dugo, a nakon izlaska dao je kratku izjavu novinarima.

'Kao što znate, ja sam zastupnik kao i svi ostali još dva dana, do konstituiranja novog saziva Sabora, i dotad moram regulirati svoj status. Evo, odmah ću vas informirati da sam predao zahtjev za zastupničku mirovinu, jer dužnosnički ne mogu koristiti 6+6, što do jučer nisam znao. Danas sam to regulirao i, kada sam već bio tu, nazvao sam predsjednika Sabora da vidim je li tu. Budući da se nismo vidjeli godinu dana, popili smo kavu i porazgovarali', kazao je Sanader

Naime, Sanader ima 59 godina i uvjete za mirovinu te ne može koristiti klauzulu – šest plus šest (pola godine pune saborske plaće i pola godine 50 posto).

Novinari su ga upitali i o čemu je razgovarao s Bebićem. 'O svemu pomalo. O ovome što nismo u ovih godinu dana. Zahvalio sam mu još jedanput zbog jamstva i prijateljstva, jer mislim da je predsjednik Sabora Bebić učinio veliku stvar za mene kao prijatelja. Ja mu zahvaljujem zbog tog prijateljstva. Pokazao je da je prijateljstvo kategorija koja nije ovisna o vremenskim nepogodama', kazao je Sanader

Bivši predsjednik HDZ-a pušten je, podsjetimo, prošloga petka iz istražnoga zatvora u Remetincu, u kojemu je bio od izručenja iz Austrije u srpnju. Županijski sud mu je otada tri puta produljio zatvor zbog istrage u aferi Fimi media, međutim na posljednje dvomjesečno produljenje obrana se žalila Ustavnom sudu koji je donio rješenje da Sanader mora na slobodu.

Sud je to potvrdio i odredio jamčevinu u iznosu od 12,4 milijuna kuna, u kojoj je sudjelovao i Luka Bebić, kojemu u četvrtak prestaje mandat predsjednika Sabora, a koji nikada nije krio da mu je Sanader prijatelj te ga se unatoč svim događanjima u i oko HDZ-a nikada nije odrekao.

Tako je Bebić i u jednom od svojih posljednjih javnih istupa kao šef Sabora ponovio da je uvjeren da Sanader neće pobjeći, a na mnogobrojne kritike zbog njegovog postupka još je ranije ustvrdio da nitko neće odlučivati tko će biti njegov prijatelj.