APEL HND-A

Kosor mora Keruma pozvati na red

20.12.2011 u 10:31

Bionic
Reading

Hrvatsko novinarsko društvo javno je pozvalo splitskog gradonačelnika i saborskog zastupnika Željka Keruma da prestane vrijeđati novinare nakon što je prošlog tjedna 'na najgrublji način javno izvrijeđao novinara Slobodne Dalmacije Sandija Vidulića'

HND je pobrojio nedavne Kerumove ispade. Tako spominje da je u izbornoj noći SMS porukama  vrijeđao Lea Kovačića, također novinara Slobodne Dalmacije, a sljedećeg jutra je na Radio Splitu za novinare ustvrdio da ne vole bilo što što je hrvatsko te da je 'HDZ pogriješio što je prepustio sve medije u ruke antihrvata'.

'HND je još prije dvije i pol godine dvaput reagirao kad je Kerum vrijeđao novinara Indexa Dragana Miljuša te Damira Petranovića. Uvijek je Kerum bio izazvan kad ga se pitalo za sukob interesa, odnosno za mutne poslovne aranžmane koje je sklapao kao gradonačelnik. Vidimo da se u dvije i pol godine Željko Kerum nije naučio kako bi trebao komunicirati s novinarima. Pozivamo ga još jednom da ne vrijeđa i da poradi na sebi. Ako to ne uspije, nećemo moći učiniti drugo nego zamoliti njegovu novu saborsku šeficu Jadranku Kosor da ga ona pozove na red', piše u priopćenju koje potpisuje predsjednik HND-a Željko Duka.