Hrvatska PRVA SJEDNICA VLADE 3. SIJEČNJA

Konstituirajuća sjednica Sabora u četvrtak, odmah i izvanredna

Konstituirajuća sjednica 7. saziva Hrvatskoga sabora sazvana je za četvrtak, 22. prosinca, s početkom u 10 sati, a odmah nakon konstituiranja bit će sazvana i izvanredna saborska sjednica, a prva sjednica Vlade trebala bi, kako se već nagađalo, biti 3. siječnja

Predsjednik Republike, koji prema Ustavu saziva prvu saborsku sjednicu, uputio je danas u Sabor zahtjev za sazivanjem konstituirajuće sjednice 7. saziva, doznaje se u Uredu predsjednika Ive Josipovića.

Nakon što se Hrvatski sabor u četvrtak prijepodne konstituira, kako neslužbeno doznajemo u Saboru, bit će sazvana i izvanredna saborska sjednica koja bi trebala početi u četvrtak popodne, a završiti u petak, 23. prosinca.

U četvrtak poslijepodne treba se promijeniti Zakon o Vladi, koja dobiva četiri nova ministarstva, ali će, za razliku od prošle, imati dva potpredsjednika manje, i koja će ukinuti državne tajnike, a vladajući do utorka napismeno žele imena potpredsjednika i predsjednika saborskih odbora. Trinaest mjesta od trideset pripada oporbi. Predsjednici četiriju moraju se odrediti do konstituirajuće sjednice Sabora, podsjeća HTV.

Poznat je i dan kada će budući ministri na prvu sjednicu u Banske dvore, naime, kako se već nagađalo, Večernji list piše da će prva sjednica Vlade biti 3. siječnja, u znak sjećanja na SDP-ovu pobjedu iz 2000. godine, kada je premijer bio Ivica Račan, kojemu je budući premijer Zoran Milanović u izbornoj noći i posvetio izbornu pobjedu.

Podsjetimo, kao što smo već pisali, Kukuriku koalicija postigla je i dogovor oko datuma održavanja referenduma za EU, naime, bit će to 22. siječnja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još