MILANOVIĆU NEMA ŠTO REĆI U ČETIRI OKA

Kosor: Svi ormari su čisti i prozračni, nema nikakvih kostura

14.12.2011 u 21:42

Bionic
Reading

Kukuriku koaliciju ne očekuju nikakvi kosturi iz ormara, ako je vjerovati Jadranki Kosor; naime, svi su ormari čisti i prozračni, poručila je premijerka na odlasku u razgovoru za Dnevnik Nove TV

'Sve je spremno za primopredaju vlasti', rekla je Kosor te na pitanje znači li to da nema strahova za novu vlast da će izlijetati nekakvi kosturi iz ormara i da ih ne bi neke stvari iznenadile kad preuzmu vlast, odgovorila da su 'ormari čisti, bit će vrlo čisti i prozračni.' Dodala je i da je sve poznato: 'Na kraju, Zoran Milanović je zastupnik u Saboru četiri godine, on je apsolutno sve morao znati', ustvrdila je Kosor u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

'Sve je pripremljeno. Ministri donose izvješća, Vlada će ih potvrditi sljedeći tjedan. Mi ćemo održati još jednu sjednicu Vlade na kojoj će svako ministarstvo podnijeti izvješće o tome što smo radili i pripremljeno je ukupno financijsko izvješće, vrlo detaljno u kojem će se jasno vidjeti što to Vlada koju sam vodila ostavlja onima koji dolaze', rekla je Kosor.

Komentirajući dvije godine na čelu vlade, kazala je da se ništa ne da usporediti s tim'', ali se i požalila da je 'predsjednik vlade, koliko god okružen ljudima i timom, vrlo često sam'.

Premijerka na odlasku naglasila je da ne razumije one koji se pitaju što ona tu još radi - 'Pa radim, ovo je Vlada i do posljednje sekunde se mora raditi, to je moje temeljno načelo', ponovila je Kosor.

'Mislim da zaista ostavljamo uredne financije. Ormari su čisti, bit će vrlo čisti i prozračni', kaže Kosor, koja tvrdi da nasljednik nema nepoznanica. 'On je apsolutno sve morao znati. Nemam mu ništa posebno reći u četiri oka, pretpostavljam ni on meni', rekla je Kosor.

Sudeći prema njoj, s novim premijerom Milanovićem se neće susresti, naime, ona kaže da za to nema ni potrebe, ali novoj će Vladi, kazala je, pomoći oko referenduma za ulazak Hrvatske u EU, ukoliko je novi šef Vlade pozove, - što je on, doduše, već i učinio.

U oporbu Kosor nosi nekoliko poklona, među kojima neizostavno i uvijek iznova spominjano nalivpero koje joj je poklonio papa Benedikt XVI. Od sljedećeg petka Kosor postaje šefica oporbe, a najavila je da će politika koju će ondje zastupati 'vrijednosti za koje se HDZ zauzimao dok je bio u Vladi i dok je ona vodila Vladu'.